08 octombrie, 2011

UN FILOZOF AL ISTORIEI - HORIA SIMA






  Istoria romanească a fost de foarte multe ori trasa pe roata.Am putea spune ca s-a dezvoltat mai mult sub semnul supliciului.Închisorile,exilul,fuga în munți,distrugerea oricărei înjghebări de civilizație,pustiirea și încrâncenarea au caracterizat de cele mai multe ori paginile ei pline de sânge.
  Neamul romanesc a avut mai multi martiri ca oricare altul de doua mii de ani de când viiază pe acest pământ,nu pentru vreo pofta de cucerire și înrobire a altora ci pentru apărarea pământului strămoșesc,a credinței lui Dumnezeu și tradițiilor sale de veacuri.
  
Poate ca este o taina,poate ca este un destin în faptul ca marile aspirații ale acestui neam sa fie împlinite pe lemnul crucii.Este o certitudine ca marea Viziune a Căpitanului - acest vis sublim,unic în lume,sa nu poată fi realizat decât prin taina răstignirii-a lepădării de tot ce este lut în noi.
  Au fost și pagini de glorie pe lângă cele de deznădejde în istoria noastră,dar ele au fost scrise tot cu sânge,pe Golgota pătimirii românești.
  Suntem așezați la răspântie de drumuri,într-un loc pitoresc și bogat dar încolțit de toate parțile de privirile vrăjmașe,pline de ura ale celor ce privesc cu pizma spre bogăția și frumusețea noastră cosmica-spre acest minunat și legendar "SPAȚIU MIORITIC".
   Poate este și cazul acestui mare om al secolului nostru - unul dintre marii dușmăniți ai acestui sfârșit de mileniu.
  Horia Sima nu a fost numai un om politic;el a fost un vizionar politic dar și un mare filozof al istoriei,mai ales ca unghiul din care privește filozofia istoriei este un unghi aparte și diferit de al celorlalți.
  Ceea ce îl caracterizează în opera sa pe Horia Sima este realismul și optimismul,cu alte cuvinte robustețea istorica.....Te uimește la acest om care a cunoscut toate vicisitudinile luptei,atât în tara cat și în refugiu în tari străine,ancorarea sa în transcendent.
  Horia Sima citează texte din Sf.Scriptura relevante pentru responsabilitățile ce cad asupra capului poporului evreu pentru crime ce s-au făcut începând de la Abel,omorât de fratele sau Cain și pana la Zaharia"pierit intre altar și temple"(citat din Ap.Luca).

Comandantul Horia Sima, alături de camarazii Petrescu și Ion Bozosan (de la stânga la dreapta).



  

















Un capitol important din activitatea publicistica a filozofului îl constituie analiza asupra comunismului.
   Comunismul constata filozoful,nu este o doctrina politica,economica sau filozofica - este o mișcare negativa cu pretenția de a cuprinde tot pământul,pusa în slujba lui Lucifer și având de la el scopul de a distruge tot ceea ce este sacru pe pământ:Biserica,națiune,familie,om.


   Seria de acțiuni luciferice continua cu ispitirea primului om - păcatul original - în care cad Adam si Eva - uciderea lui Abel de către fratele sau Cain;crimele vechilor evrei împotriva Mântuitorului lumii - Iisus Hristos - prin Răstignirea pe cruce.Blestemul și l-au cerut singuri: "sângele Lui asupra noastră și asupra copiilor noștri"Revoluțiile și războaiele de tot felu și de pretutindeni sunt opere ale lui Lucifer și ale ocultei lui.

Unde este Nürnbergul  pentru crimele făcute de comuniști?

Opera și lupta lui Horia Sima excelează prin trei acțiuni de valoare istorica:

  Mobilizarea energiilor legionare și românești neutre pentru îndepărtarea domniei sângeroase a lui Carol al II-lea și aducerea la conducerea treburilor tarii a Mișcării Legionare a cărui adâncă semnificație a fost descoperirea mormântului Căpitanului și Scoaterea rămășitelor pamântești la lumina zilei,ca apoi sa fie reînhumate cu cele creștine și după datina,aceasta având valoare de tezaur bisericesc;

  A doua acțiune este aceea de a constitui în exil,la Viena,în ziua de 10 decembrie 1944, guvernul ce avea sa reprezinte onoarea și demnitatea României adevărate și continuarea luptei împotriva bolșevismului care ne cucerise tara cu concursul lumii politice de atunci și care avea,timp de 45 de ani,sa schimonosească suflul acestui neam,sa secătuiască bogăția lui proverbiala și sa transforme acest popor blajin și ospitalier într-o turma de roboti;

  -A treia acțiune este efortul sau permanent,strădania sa nedezmințită pentru crearea unui climat spiritual necesar instalării unei ordini morale,creștine în Europa.

         Fragmente din cartea:
UN FILOZOF AL ISTORIEI;
       HORIA SIMA
                                         
               de George Popescu